6 wskazówek na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Produkty waż przed przygotowaniem potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem obróbki(gotowanie,smażenie,pieczenie).Im [...]
[...] można się ubierać ;-) ) chociaż ja też często wieczorem robie sobie na rano Zapraszam do działu KUCHNIA SFD tam znajdziesz mnóstwo ciekawych przepisów. Co do smażenia pewnie, czemu nie - olej kokosowy, smalec, PAM, masło klarowane. Możesz smażyć (po wcześniejszym wliczeniu w michę użytego tłuszczu) , dusić, piec, gotować. Wedle uznania ;-)
Wskazówki na temat przygotowania posiłków: 1.Gotuj,piecz,grilluj nie dodając żadnych kalorii (smaż na teflonie lub np. na PAM’ie) 2.Węglowodany waż przed przygotowaniem,białka-po sporządzeniu potrawy. 3.Zdrowy tłuszcz wykorzystuj w nie zmienionej postaci (polewaj nim łyżką posiłek,nie smaż!) 4.Nie przesadzaj z czasem [...]
Skąd stwierdzenie, że jesteś endo? Nie jest to takie istotne, ale myślę, że nie jesteś. Postaraj się węglowodany rozłożyć w posiłkach okołotreningowych. Za olej rzepakowy dałbym kokosowy. Zwiększyłbym ilość błonnika i warzyw. Czemu endo? Zawsze duży brzuch i grube nogi. Co do węgli przed treningiem to średnia sprawa, spać mi się chce wtedy :-/. [...]
Do smazenia uzywaj tluszczow stalych, jak np smalec, ew. PAM, lub w przypadku krotkiego smazenia oliwa z oliwek rafinowana. Do picia czy surowek, oliwa z oliwek extra vigrin, olej lniany, oczywiscie w zaleznosci od proporcji kwasow tluszczowych w diecie.
Wykonuj wpierw trening siłowy, a potem ewentualnie trening cardio na rowerku np 30 min. Twój plan podzieliłabym na 4 dni, a nie codziennie. Co za dużo to nie zdrowo :) Mięśnie podczas treningu są urywane, a podczas odpoczynku rosną. Więc warto poświęcić chociaż 2 dni w tyg np weekend na regenerację. Jeśli chodzi o Twoją klatkę to podczas treningu [...]
pam zawiera olej rzepakowy niskoerukowy,czyli jest to tluszcz...zaleta jest male dawkowanie podczas rozpylania w czasie 1 sekundy... do smazenia na nim np.filetow z kurczaka,najlepiej przeciac fileta wzdłoz, tak aby kawalki miesa byly cienkie(mozna jeszcze rozbic mieso tluczkiem).. idealny jest do smazenia ryb, jajek,omletow czy nalesnikow... [...]
Panierkę możesz robić z płatków owsianych, jaglanych, płatków migdałów, sezamu ;-) A nawet zmielonych migdałów, wychodzą kotlety (u mnie z kurczaka, indyka) bardzo smaczne ;-) Smażyć możesz, czemu nie wliczasz ilość tłuszczu i tyle ;-) olej kokosowy, smalec, czy masło klarowane, PAM idealnie się nadają ;-)
Ja używam głównie olej kokosowy, ale wyżej wymienione; smalec, masło klarowane również będą dobre. PAM jest ok, jednak smakowo ten usmażony produkt nie jest taki jak przy większej ilości tłuszczu.